VIDEO Ana Maria Vătămanu – Președinte ADD Constanța: ”Scopul final al acestui program este de fi racordate la rețeaua națională de distribuție de gaze un număr de 150.000 de gospodării”

Ana Maria Vătămanu. FOTO Paul Alexe

Înființată în urmă cu un an, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADD) are drept scop sprijinirea autorităţile locale, dar şi mediul academic sau cel de afaceri, în vederea implementării celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, din Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României, pe cei trei piloni principali: economic, social şi mediu.

Unul dintre programele prioritare pentru activitatea ADD este cel care are în vedere racordarea tuturor UAT-urilor din județ la rețeaua națională de gaze naturale. Deși România este al doilea producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, mai mult de jumătate din populația țării se încălzește folosind lemne de foc, iar în zona rurală mai puțin de o treime dintre gospodării au acces la rețeaua națională de transport de gaze naturale.

Pentru a afla mai multe aspecte cu privire la desfășurarea acestui important program de infrastructură, CTnews a stat de vorbă cu Ana Maria Vătămanu, președinte al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, care a explicat importanța acestui program, ce presupune el, care sunt sursele de finanțare, stadiul implementării și cum se implică instituția pe care o conduce în sprijinirea UAT-urilor din județ interesate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*