Amenzi și produse confiscate în valoare de peste 130.000 lei. Inspectorii sanitari au luat la control producătorii de lapte și carne

Carne expirată depistată de ANPC
Carne expirată depistată de ANPC. FOTO Arhivă

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 31.10.2016 – 04.11.2016, s-au materializat prin verificări la 78 obiective:

1 restaurant, 1 unitate tip fast-food, 14 super/hipermarket-uri, 12 laboratoare cofetărie/patiserie, 7 depozite alimentare, 1 magazin alimentar, 3 unităţi procesare lapte, 2 unităţi procesare produse din pescuit, 6 carmangerii, 7 măcelării, 10 exploataţii nonprofesionale, 1 punct ieşire animale vii, 1 unitate fabricare pâine şi specialităţi, 1 depozit de destinaţie, 4 depozite seminţe consum, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 1 unitate prelucrare şi conservare fructe, 1 unitate de ambalare, 3 unităţi de comercializare congelate, 1 unitate fabricare bere.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nerespectarea spaţiului minim necesar stabilit pentru fiecare animal, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată 1 sancţiune  contravenţională, în valoare de 3.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 8486 kg, lapte şi produse lactate – 2221 kg,  peşte şi produse din peşte – 1633 kg, ouă – 641 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 101.041 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*