FOTO: Gândaci și muște, găsite în „rețetele” unui fast food ce operează în Gara Constanța

Un fast food ce operează în Gara Constanța, închis de comisarii de la Protecția Consumatorilor. FOTO: CJPC Constanța

Comisarii constănțeni de la Protecția Consumatorilor au amendat, cu 10.000 de lei, și au dispus oprirea temporară a activității, un fast food din zona Gării CFR Constanța, după ce au fost găsite mai multe abateri, inclusiv prezența unor insecte, vii și moarte.

Astfel, potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, în baza unei sesizări făcute în mediul on-line s-a dispus efectuarea unui control la SC Fast Food Gară SRL – Fast Food „La Șnitzel”, în urma căruia s-au constatat următoarele neconformități:

  • prezența insectelor vii și moarte (gândaci și muște);
  • coșuri de colectare a deșeurilor menajere fără capac și pedală;
  • reutilizarea ambalajelor de la materiile prime;
  • frigidere neigienizate, cu garnituri ce prezintă gândaci morți/ striviți;
  • nerespectarea vecinătăților în frigiderele cu materii prime;
  • paviment și pereți neigienizați, cu acumulări de praf, grăsime și resturi alimentare;
  • inexistența unui flux tehnologic și chiuvete suficiente;
  • depozitarea unor materii prime neconformă – legume în aer liber, făina într-un recipient din lemn, castraveții murați în butoaie în aer liber etc;
  • carne fără elemente de identificare și caracterizare.

S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la utilizare în prestarea serviciilor de alimentație publică a produselor neconforme. S-a aplicat sancțiunea contravențională de 10.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*