Amenzi în valoare de aproape 500.000 de lei, în a opta săptămână a Comandamentului Sezon Estival 2023

În cadrul riguroaselor eforturi de monitorizare a siguranței alimentelor pe litoralul Mării Negre, Comandamentul Sezon Estival 2023 a raportat rezultate semnificative în săptămâna a opta a sezonului, care a cuprins perioada 16 – 27 august. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au desfășurat ample acțiuni de control în 319 unități din cele șase zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța.

În timpul inspecțiilor, s-au identificat numeroase deficiențe alarmante în ceea ce privește procesul de producție, prelucrare, depozitare și comercializare a produselor alimentare. Printre încălcările semnalate se numără comercializarea directă către consumatori în spații neaprobate din punct de vedere sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare referitoare la igiena spațiilor de prelucrare și depozitare a alimentelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor, precum și absența documentelor de trasabilitate a produselor.

Pentru a aduce la rigoare aceste abateri grave de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate sancțiuni contravenționale la adresa a 44 de unități în cauză. Valoarea totală a amenzilor se ridică la impresionanta sumă de 499.800 de lei. Pe lângă aceste amenzi, s-au luat măsuri suplimentare de interzicere și suspendare a activității pentru a asigura respectarea normelor și protecția consumatorilor.

Pe parcursul acestor inspecții, au fost, de asemenea, identificate și cantități semnificative de produse alimentare nesigure pentru consum, în total 135 de kilograme de carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, precum și înghețată. Aceste produse au fost confiscate și trimise spre neutralizare, pentru a evita riscul asupra sănătății publice.

Pentru a menține linia de comunicare deschisă cu publicul și pentru a adresa orice îngrijorare legată de siguranța alimentară, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a pus la dispoziție un număr de telefon dedicat Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007. Acest număr funcționează alături de Call-Center-ul ANSVSA: 0800.826.787, oferind astfel un acces facil pentru informații și sesizări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*