Alte două firme care execută lucrări de reabilitare a tramei stradale pentru Primăria Constanța, amendate de Garda de Mediu pentru praful produs

Firme de construcții care execută lucrări pentru Primăria Constanța, amendate de Garda de Mediu. FOTO: GNM

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanța au amendat două societăţi de construcţii care realizează lucrări pentru Primăria Constanța, pe bulevardul Ferdinand și pe Șoseaua Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanta.

„Pe porțiunile de străzi verificate, spațiile de lucru nu erau umectate și măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidențiale. Firmele de construcţii nu au luat măsuri tehnice și organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosfera, pe timpul derulării lucrărilor”, au transmis comisarii de Mediu din Constanța.

Totodată, s-a constatat că, prin lucrările efectuate, au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționate rădăcinile de la nivelul solului, și vătămări ale trunchiurilor copacilor.

Cei doi constructori au fost sancționați cu amenzi maxime prevăzute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și de Legea 24/2007 privind administrarea spațiilor verzi. S-au aplicat, astfel, patru sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 40.000 de lei.

Reamintim că în urma cu trei săptămâni, comisarii au sancționat o altă firmă de construcţii pentru degajările de praf în atmosferă pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona City Park Mall, atrăgând atenția asupra obligațiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecția mediului înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Pe strada Cuza Voda se intampla acelasi lucru iar Garda de Mediu ar trebui sa se auto-sesizeze. Toata magistrala noua a RAJA montata anul trecut a fost acoperita fara a fi conectata la trecerea cu strazile perpendiculare iar firma care lucreaza acum a descoperit iar pentru a o schimba deoarece pierde presiunea. Pe langa jobul inutil si pierderile de materiale, tot pamantul scos este lasat atat pe strada cat si la peretii caselor. Nisipul si praful creeaza o poluare inimaginabila, departe de orice norma in vigoare. Oare DNA-ul nu ar trebui sa verifice cine a receptionat anul trecut lucrarea si a permis acoperirea acestor fragmente de magistrala?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*