Amenzi de zeci de mii de lei pentru șase cluburi din Mamaia, Costinești și Vama Veche pentru nerespectarea regulilor de distanțare fizică

Plaja din stațiunea Mamaia. FOTO Adrian Boioglu
Plaja din stațiunea Mamaia. FOTO Adrian Boioglu

Peste 360 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 199 de societăți comerciale și au fost aplicate 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, dintre care 17 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, polițiștii au identificat șase cluburi care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 61.000 de lei.

Astfel, cluburile Nuba, Loft și Breeze din stațiunea Mamaia au fost amendate cu câte 5.000 de lei pentru că nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și nu au asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică cu și între clienți. Ulterior, pentru că nu s-au conformat legislației în vigoare și recomandărilor polițiștilor, Nuba și Loft au mai primit câte o amendă de 10.000 de lei.

Tot pentru nerespectarea normelor de distanțare fizică au fost sancționate și cluburile Office si KM 0 din stațiunea Costinești, cu amendă totală în valoare de 16.000 de lei, respectiv, VIS-A-VIS din Vama Veche, care a primit o amendă de 10.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*