Șoferi beți sau sub influența unor droguri, prinși la volan pe străzi din Constanța Mamaia, Năvodari și Costinești

Polițiștii rutieri au aplicat amenzi de peeste 40.000 de lei. FOTO: IPJ Constanța

Acțiunile polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Constanța și al formațiunilor rutiere pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive au continuat și în cursul nopții de 30 aprilie spre 01 mai. Acestea au fost coordonate de polițiști din cadrul Direcției Rutieră din Poliția Română.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 42.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 10 permise de conducere, dintre care trei pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar restul pentru alte abateri, și au fost retrase șase certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate șase infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

  • La data de 1 mai, în jurul orei 01.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 86, în orașul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
  • La data de 1 mai, în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 19 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 6, în stațiunea Costinești, fiind influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.
  • La data de 1 mai, în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la benzodiazepină. Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

    Rezultatul testului a fost pozitiv la benzodiazepină. FOTO: IPJ Constanța
  • La data de 30 aprilie, în jurul orei 23.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*