Bilanțul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța în minivacanța de 1 Mai. 143 de persoane au fost depistate cu droguri asupra lor

Jandarmii constănțeni, la datorie. FOTO IJJ Constanța
Jandarmii constănțeni, la datorie. FOTO IJJ Constanța

Gruparea de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța a anunțat bilanțul activităților desfășurate în perioada minivacanței de 1 Mai, în stațiunile Mamaia și Costinești, pe timpul desfășurării a două festivaluri de amploare.

În timpul evenimentelor, care au adunat peste 85.000 de persoane, jandarmii au asigurat ordinea și siguranța publică alături de colegii din cadrul IPJ Constanța. Prin măsurile active de verificare adoptate, au fost oprite din a participa la evenimente un număr de 143 de persoane, asupra cărora au fost depistate substanțe ce prezentau suspiciunea rezonabilă că ar putea fi interzise.

La cei 143 de indivizi depistați, s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și consum de substanțe psihotrope, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, efectivele din cadrul structurii de acțiuni speciale a Grupării Mobile au asigurat protecția procurorilor D.I.I.C.O.T. Constanța și a lucrătorilor B.C.C.O. Constanța în timpul punerii în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară.

Împreună cu colegii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii Grupării Mobile au participat la constatarea a cinci fapte de natură penală pentru violență domestică, deținere de substanțe interzise și înșelăciune cu brățări de acces la festivalul desfășurat în Costinești.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, au fost aplicate 12 sancțiuni în valoare de 12.500 RON și un avertisment persoanelor care au încălcat normele de conviețuire socială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*