Amenzi de peste 30.000 de lei, date, săptămâna trecută, de polițiștii locali constănțeni

Amenzi de peste 30.000 de lei, date, săptămâna trecută, de polițiștii locali. FOTO: DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au desfășurat în cursul săptămânii trecute o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța. La acțiune au participat 38 de lucrători cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice de pe raza de competență teritorială din zona centrală a municipalității.

Potrivit DGPL Constanța, s-a acționat cu preponderență în următoarele zone: Centru, Faleza Nord, Spitalul Județean, Piața Chiliei, Capitol, Gară, ICIL, Casa de Cultură, Flămânda, Trocadero, Dacia, etc. De asemenea, s-a acționat și pe mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 135 de persoane dintre care 12 apelau la mila publicului.

Oamenii legii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.170 lei și au dispus trei măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, hârtiilor, resturilor de țigări pe domeniul public, arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber, depozitarea de bunuri pe domeniul public, oprirea/staționarea vehiculelor în zonele amenajate cu pavele destinate traficului pietonal, lipsa titlului de călătorie valabil, fumat în spațiu public, ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat, comerț neautorizat.

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*