Amenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de jandarmi în urma protestului de duminică din Constanța

Sute de persoane au participat, duminică, 28 martie, la un protest în fața Prefecturii Constanța

Jandarmii constănțeni au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanții la protestul ce a avut loc duminică, 29 martie,  în municipiul Constanţa.

„Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică și nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfășoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic,  iar participanții pentru că au luat parte la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor și măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă și nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Potrivit acestora, în continuare se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Sute de persoane au participat, duminică, 28 martie, la un protest în fața Prefecturii Constanța împotriva măsurilor de protecţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Manifestarea de la Constanţa a fost inițiată pe o pagină de socializare, fără să aibă aprobările necesare, iar cei prezenți la protest au scandat împotriva Guvernului, au cerut deschiderea sectorului HORECA și au strigat „Libertate, libertate”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*