ARSVOM a salvat un velier cu cinci persoane la bord, care se afla în pericol de scufundare

Velier salvat de ARSVOM. FOTO ARSVOM

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a salvat un velier cu cinci persoane la bord, care se afla în pericol de scufundare.

Potrivit ARSVOM, în cursul nopții 25 spre 26 septembrie 2023, Căpitănia Mangalia anunță faptul că velierul MINORCA se află în pericol de scufundare, acesta luând apă la bord.

“În jurul orei 03:30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) solicită ajutorul navei SAR THEIA, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru a se deplasa către velierul MINORCA, spre a-i acorda asistență.

Sar THEIA cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică- ofițer mecanic și Drăgănoiu Aurel- timonier, s-a deplasat în direcția indicată de MRCC, respectiv la Est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca.

În această intervenție, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei Sar, pentru a scoate apa din interiorul velierului.

Velierul MINORCA împreună cu persoanele aflate la bord, cinci persoane de naționalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA și adus în condiții de siguranță în Portul Turistic Mangalia.

Intervenția a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forță 6 Beaufort” – ARSVOM

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*