Beach, Please! si MAI, prin ANA, lansează cea mai vizibilă campanie antidrog 

Festivalul Beach, please!

Festivalul Beach, Please! și Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Antidrog (ANA), lansează o campanie antidrog dedicată tinerilor, semnata de THE DROP.

Aflat la cea de-a III-a ediție, “Beach, Please!” se adreseaza in special Generatiei Z si este cel mai mare festival urban din Sud-Estul Europei, in acest an fiind asteptati peste 120.000 de oameni, în cele 5 zile de festival.

Organizatorii, împreună cu partenerii lor, au găsit o metodă fresh si relevanta pentru a atrage atenția tinerilor asupra pericolelor consumului de stupefiante, printr-o campanie antidrog care se va desfasura in 2 faze de comunicare: inaintea si in timpul festivalul, printr-un mix de medii – digital, OOH, radio & festival.

“Am creat o campanie pe limba generației mele, după ce mult timp informările s-au făcut prin campanii impersonale, rigide, al căror mesaj era ridiculizat și ineficient. Având în vedere că ‘BEACH, PLEASE!’ este cel mai mare festival dedicat tinerilor, cu o platformă online de peste 1.5 milioane de urmăritori, majoritatea între 15-30 ani, considerăm că este datoria noastră să ne folosim resursele creative și reach-ul imens pentru a lansa prima campanie cool și eficientă antidrog din România. Le mulțumim partenerilor din MAI și Agenției Naționale Antidrog pentru deschiderea și sprijinul lor în diseminarea acestei campanii atât online, cât și offline,” declară Andrei Șelaru (Selly), co-fondator al festivalului și inițiator al campaniei.

Intr-un 2024 in care statisticile actuale sunt alarmante – cum ar fi ca 94% dintre drogurile de pe piață sunt alterate cu substanțe de origine necunoscută – nevoia unei campanii cat mai ample este mai mare ca oricand.

”Drogurile sunt peste tot, atât în viața reală cât și în cea online, pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă, statut social și de cele mai multe ori, sunt substanțe sintetice, create în laborator, care pot da dependența de la prima doză. Prin intermediul acestei campanii, ne dorim ca informațiile corecte sa ajungă la Generația Z, astfel incât tinerii să poată lua decizii sănătoase. Ne bucurăm să vedem că organizatorii sunt preocupați de siguranța participanților și reamintim tuturor că cele mai frumoase amintiri sunt cele pe care ți le amintești a doua zi și le poți împărtăși cu cei dragi”, declară comisar-șef de poliție Ramona Dabija, directorul Agenție Naționale Antidrog.

Pentru a combate acest fenomen, investițiile în securitate pentru ediția BEACH, PLEASE! din acest an au crescut semnificativ, ajungând la 500.000 de euro. Peste 500 de agenți vor asigura paza în festival, iar participanții vor fi supuși controalelor riguroase la intrare și, dacă situația o cere, pe parcursul festivalului.

,,Noi avem o vorba: IF YOU KNOW, YOU KNOW! Am vrut să îi asigurăm pe festivalieri că și noi știm dacă substanțele interzise ajung în festival. Ca și în anii trecuți, investim masiv în siguranța celor prezenți si am sporit numarul de agenti de paza. Avem o colaborare complexa cu toate structurile din Ministerul Afacerilor Interne, carora le punem la dispozitie toate resursele de care dispunem pentru a isi putea face treaba cat mai bine si in interesul sigurantei festivalierilor, iar Agenția Națională Antidrog își va trimite reprezentanții ïn festival. Cei care vor să afle mai multe o vor putea face și la fața locului, la cortul partenerilor de la ANA, dar și în social media.” adaugă Andrei Șelaru (Selly), co-fondator al festivalului și inițiator al campaniei.

“De cand am vorbit prima oara despre brief ne-am dat seama ca ultimul lucru pe care vrem sa-l scoatem e inca o campanie de “SPUNE NU DROGURILOR”. Suntem in 2024 – cu totii stim ca drogurile nu sunt bune si de ce. In loc de abordari si mesaje alarmante, am ales sa comunicam dintr-un unghi nou si curajos, unul care va starni reactii si care are cu adevarat potential de a schimba ceva. Iesind din zona de truisme, e una dintre cele mai importante conversatii pe care le-am putea avea in jurul celui mai mare festival din Romania, care se adreseaza Gen Z”, au declarat reprezentantii THE DROP, Flavia Ionescu (Head of Business) si Mihai Titirig (Creative Director).

“BEACH, PLEASE!” se află la cea de-a III-a ediție. Peste 120.000 de oameni sunt așteptați în cele cinci zile de festival. Cu peste 200 de artiști, români și internaționali, pe scena de la Costinești, festivalul promite să fie un eveniment de neuitat, punând un accent deosebit pe siguranța și bunăstarea participanților. Până acum, edițiile trecute nu au înregistrat incidente, iar organizatorii sunt hotărâți să mențină acest standard ridicat și în acest an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*