Bunuri contrafăcute, cu o valoare de peste opt milioane de lei, depistate în Portul Constanța

Bunuri contrafăcute, cu o valoare de peste opt milioane de lei, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră și inspectori vamali constănțeni au descoperit, în două containere sosite din China în Portul Constanţa, 33.565 de articole electronice, 160 de mașinuțe și 6.720 de produse de igienă corporală, în valoare de aproximativ opt milioane de lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipa comună formată din polițiști de frontieră şi inspectori vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 33.565 articole electronice, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 23 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„În fapt, în data de 03 iunie 2022 o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 160 de mașinuțe și 6.720 de produse de igienă corporală, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, au mai transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 8.000.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*