Amenzi de 30.000 lei și confiscarea mașinii pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare

A fost semnat protocolul de colaborare între Primărie și Comisariatul Județean de Mediu. FOTO Primăria Constanța

Primarul Constanței, Vergil Chițac și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Steluța Popescu, au semnat luni, 1 martie, un protocol de colaborare prin care cele două instituții vor colabora îndeaproape pentru sancționarea celor care consideră că domeniul public este coșul lor de gunoi.

„Nu o singură dată am anunțat faptul că polițiștii locali au sancționat persoane care aruncau molozul produs din construcții pe malul lacului Siutghiol sau lângă platformele de gunoi în loc să-l ducă în spațiul special amenajat din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9 sau că angajați ai unor societăți comerciale depozitau deșeurile reciclabile la tomberoanele din zona blocurilor în loc să dețină contract pentru acest tip de deșeuri și să uziteze de el. Campaniile de informare ale Primăriei au fost ignorate de cei cărora nu le pasă că atât ei, cât și semenii lor ajung să trăiască printre gunoaie, că în loc să mirosim iarba, mirosim gunoaiele aruncate de ei”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Drept urmare, polițiștii locali în colaborare cu comisarii de mediu vor derula zilnic acțiuni comune de identificare și depistare a persoanelor care poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor de orice fel în zone care sunt cunoscute că au devenit focare de infecție și nu numai.

Persoanele surprinse riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehiculului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*