FOTO Mii de bunuri contrafăcute, cu o valoare de piață de peste 400.000 de lei, depistate în două containere în Portul Constanța

Mii de bunuri contrafăcute, depistate în două containere în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali constănțeni au descoperit în Portul Constanța, în două containere sosite din China, 80.000 de chei tubulare și 1.560 de articole electronice, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a efectuat controlul fizic asupra a două containere sosite din China, încărcate cu bunuri ce aveau ca destinatari două societăți comerciale de pe teritoriul României.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul primului container se aflau 2.000 de seturi de chei tubulare din metal, fiecare set având 40 de piese, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În cel de-al doilea container au fost descoperite 1.560 produse electronice de diferite tipuri (încărcătoare, tablete, ceasuri, routere WIFI etc.), care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 405.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*