Amendă de 5.000 de lei, după ce oamenii au jucat o horă în dreptul unei terase din Eforie Nord

O terasă din stațiunea Eforie Nord a fost amendată de poliţiştii constănțeni cu 5.000 de lei după ce, pe Facebook, au apărut imagini de la o petrecere de vineri seara, când clienți ai acesteia au pornit o horă în mijlocul drumului, fără respectarea măsurilor de protecție sanitară.

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în stațiunea Eforie Nord, precizăm faptul că polițiștii au identificat terasa în cauză și au aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Polițiștii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiștilor care, din dorința de a se distra, uită să respecte măsurile de distanțare fizică.

„Reamintim turiștilor că au datoria de a conștientiza riscul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus”, au mai precizat sursele citate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*