Firmă din Medgidia, amendată de Garda de Mediu din cauza unui incendiu ce a distrus aproape 1.500 de tone de deșeuri

Firmă din Medgidia, amendată din cauza unui incendiu ce a distrus aproape 1.500 de tone de deșeuri. FOTO: GMC

O firmă din Medgidia, ce se ocupă cu depozitarea deșeurilor nepericuloase, a fost amendată, cu 50.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu Constanța, după ce un incendiu a izbucnit la aceste deșeuri stocate în curtea societății.

Astfel, potrivit GMC, incendiul a avut loc în data de 26 martie, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, fiind distruse 1.400 de tone deșeuri de tip RDF balotate.

„Societatea are activitate de depozitare la Medgidia a deșeurilor nepericuloase tip RDF (Refuse Dervied Fuel) rezultate de la stația de tratare mecano-biologică (TMB) Costinești, acestea fiind destinate valorificării prin coincinerare la Romcim Medgidia”, au transmis reprezentanții GMC.

Aceștia au precizat că firma nu a luat măsuri de prevenire a unor astfel de incidente cu impact asupra mediului și nu a supravegheat amplasamentul și stocul de deșeuri valorificabile energetic, ceea ce a condus la producerea incendiului în care a ars o cantitate mare de deșeuri.

Comisarii au aplicat o amendă în cuantum de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului și au stabilit măsuri corective.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*