VIDEO Alertă pe Marea Neagră după ce un velier plecat din portul Sulina a dispărut în apropiere de Constanța

Garda de Coastă a participat la exercițiul FRONTEX. FOTO Poliția de Frontieră

Un velier sub pavilion olandez, la bordul căruia se află un cetățean austriac a dispărut în seara de 27 septembrie pe Marea neagră, în timp ce se deplasa de la Sulina către Balcick. Mai multe echipaje de salvare participă la misiunea de căutare a marinarului solitar.

În urma solicitării M.R.C.C. în jurul orei 18.00, o navă a Gărzii de Coastă împreună cu o ambarcaţiune aparținând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare – SAR Apollo, efectuează misiuni de căutare în vederea identificării unui velier, pavilion Olanda.

Decizia a fost luată de către cei de la Siguranța Navigației după ce au încercat să ia legătura cu persoana de la bord, un bărbat de 70 de ani. Aceștia au fost alertați de către Ambasada Austriei cu care bărbatul ținea legătura telefonic.

Ultima oară a fost văzut de către personalul unei nave GSP prin binoclu, în zona Perișor – insula Sahalin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*