UPDATE Alertă în gara Saligny. Sunt scurgeri de gaz dintr-un vagon – Defecțiunea a fost remediată și circulația reluată  

Mașină de intervenție a pompierilor de la ISU Dobrogea. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro
Mașină de intervenție a pompierilor de la ISU Dobrogea. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

Update

Defecțiunea a fost remediată de specialiști și circulația feroviară și rutieră a fost reluată.

Alertă în gara Saligny după ce se înregistrează scurgeri de gaz dintr-un vagon.

Pompierii s-au deplasat în această seară în gara Saligny cu o autospecială CBRN, două autospeciale ASAS și un echipaj SMURD B2.

“A fost perimetrată zona pe aproximativ 400 metri, traficul feroviar este oprit, curentul întrerupt. Este vorba despre gaz propan. Sunt asigurate măsuri PSI. Se va întrerupe traficul rutier între Medgidia și Cernavodă pe drumul vechi” – ISU Constanța.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Magistrala 800, în gara Saligny Est, un tren format dintr-o locomotivă și mai multe vagoane, ce transportă gaz butan, prezintă scurgeri pe la o vană de alimentare a ultimului vagon. Atât circulația feroviară, cât și cea rutieră de pe DN 22C, au fost oprite până la remedierea problemei, de către echipaje de specialitate solicitate la fața locului.

Pompierii au venit cu informații complete despre acest tren.

“Este vorba despre un tren (GFR) cu 38 vagoane dintre care 4 incarcate cu propan, 1 cu GPL si restul cu motorina si benzina. In prezent, alimentarea cu electricitate pe liniile de tren a fost oprita si, de asemenea, este oprit traficul feroviar dar si cel rutier pe DN22 C, intre Cernavoda si Medgidia. In urma masuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-au inregistrat valori normale”.

CFR Infrastructură a anunțat ce trenuri de călători sunt afectate de acest incident.

“La ora 20.01 in stația Saligny a fost depistată o scurgere de la unul din vagoanele ce formează o garnitura aparținând GFR, încărcată cu  GPL, care a plecat de la Cap Midia cu destinația Mogoșoaia.  Linia a fost scoasa de sub tensiune și se așteaptă echipa de intervenți. Sunt afectate următoarele trenuri: IR 1887 București N – Constanța, oprit în Cernavodă, IR 1884 Constanța- București N oprit în Mircea Vodă, R 8034 Constanța-Fetești oprit in Medgidia și IR 1862 Constanța- Buzău, oprit în Medgidia. Echipa de intervenție de la Cap Midia a ajuns în stație la 21.35 și lucrează pt remediere”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*