FOTO VIDEO Zile de sărbătoare la Cernavodă. Primăria se pregătește să deschidă manifestările de Zilele Orașului cu evenimente culturale, concurs muzical, competiții sportive, premierea seniorilor și concerte susținute de artiștii momentului

Primăria Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Ediția din 2023 a Zilelor Orașului Cernavodă va avea mai multe laturi. Primăria orașului Cernavodă a decis ca evenimentele să debuteze pe 14 august și să se încheie abia pe 20 august. Săptămâna debutează cu un eveniment cu tradiție – Festivalul de Muzică Ușoară Axiopolis, ajuns deja la ediția cu numărul 15.

Scopul declarat al festivalului este acela de a descoperi și promova tinerele talente. Juriul format din Titus Andrei, Daniel Gheorghe, Teodor Rădulescu, Tănase Gârciu și Marius Văduva va avea misiunea să aleagă cei mai buni interpreți. Preselecția are loc pe 14 august între orele 10.30 și 12.30 la sala Casei de Cultură Cernavodă, iar concursul de interpretare se va ține pe 15 august, între orele 14 și 18.00.

Câștigătorii vor urca pe scenă în aceeași zi, de la orele 18.00. Evenimentul este găzduit de Mădălina Dinescu Stancu.

Pe 19 august, un alt eveniment important pentru comunitate este programat. De această dată sunt sărbătorite cuplurile care au atins pragul de 50 de ani de căsnicie, în cadrul evenimentului denumit sugestiv “Nunta de Aur”. Primăria și Consiliul Local Cernavodă anunță că festivitatea de premiere va avea loc pe data de 19 august 2023, începând cu ora 10:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură “I.D. Chirescu”.

Evenimentul reprezintă o oportunitate de a recunoaște și onora cuplurile care au trăit împreună cinci decenii de iubire, susținere și partenariat. Cuplurile rezidente în Cernavodă, care s-au căsătorit în anul 1973, fie în acest oraș, fie în altă localitate, sunt invitate să participe la această ceremonie specială.

Pentru a participa la festivitate, cuplurile trebuie să completeze înscrierile până la data de 10 august 2023, la sediul Centrului de Informare Cetățeni al Primăriei Cernavodă. În vederea înscrierii, sunt necesare următoarele documente:

– Actele de identitate ale ambilor soți;
– Certificatul de căsătorie;
– Certificatul de deces (dacă este cazul vreunuia dintre soți).

Cuplurile care au atins această remarcabilă bornă de 50 de ani de căsnicie servesc drept modele de stabilitate și angajament, oferind inspirație și învățăminte pentru comunitate.

“Miercuri colegii noștri vor face o vizită la căminul de persoane vârsnice, unde vom oferi un spectacol folcloric cu dans și multă voie bună. De asemenea la Festivitatea Nunta de Aur vom oferi un spectacol seniorilor orașului și o lansare de carte a membrilor cenacului “Mircea Eliade”, a precizat Vasilica Radu Burcea, inspector la Casa de Cultură din Cernavodă – instituție subordonată Primăriei Cernavodă.

Sportul nu va fi uitat. Seniorii fotbalului cernavodean vor fi și ei celebrați cu această ocazie. Dar spectacolele din fața Primăriei sunt cele care vor atrage cel mai numeros public.

“Avem mai multe secțiuni care pregătesc copiii talentați ai orașului, avem dansuri populare, dansuri etnice, secțiune de balet și dans contemporan, secțiune de canto. Toate spectacolele vor avea loc pe scena amplasată în centrul orașului”, a completat Vasilica Radu Burcea.

Începând cu 14 august, în fiecare zi până pe 20, la Cernavodă vor avea loc concerte susținute de artiștii momentului din diferite zone ale muzicii autohtone. Printre aceștia se numără: Raluka, Vlăduța Lupau, Ionuț Galani, Iuliana Beregoi, Nicole Cherry, Pindu, Adda, Lupii lui Calancea, Dorian Popa, Emilia Ghinescu, Feli și Jo. Show-urile se vor încheia cu un spectacol de lasere și artificii.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*