Alarmă de incendiu declanșată în miez de noapte la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

O alarmă de incendiu s-a declanșat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în cursul dimineții de joi, 9 februarie, în jurul orei  03.30, iar doctorul de gardă a anunțat imediat salvatorii prin apel la 112.

„Apelul prin 112 a fost primit la ora 03.32, de la doctorul de gardă, prin care ne se semnala faptul că au fost efectuate verificări pe amplasament fără a se identifica motivul declanșării alarmei de incendiu”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

La fața locului au fost trimise imediat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD pentru verificări suplimentare, dar nu au fost identificate surse de foc.

„În urma recunoașterii efectuate la fața locului, nu au fost identificate probleme. Sistemul de detecție și alarmare la incendiu a fost declanșat de un senzor din zona salonului de tratament pacienți, situat la etajul doi. La momentul declanșării alarmei, în salon nu se aflau pacienți, sau personal medical”, au mai precizat sursele citate.

După repornirea sistemului de detecție și alarmare la incendiu, alarma nu s-a mai declanșat. Până la sosirea echipajelor de intervenție, cât și după sosirea acestora, nu au fost persoane evacuate din clădire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*