Primăria Constanța informează cum trebuie semnalizate corect locurilor de parcare de reședință

FOTO Primăria Constanța

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică permanent respectarea prevederilor legale  privind semnalizarea corespunzătoare a locurilor de parcare de reședința.

“În ciuda campaniilor de informare există în continuare cetățeni care  au autorizație pentru locul de parcare, dar nu  il semnalizează  corespunzător , iar acest lucru constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500-1000 lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice. 

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative. 

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte anumite caracteristici: plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare sau pe bordura aferentă, conform schiței eliberate de către administratorul parcării”, a anunțat Primăria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*