Acțiuni ale polițiștilor constănțeni la firme care vând articole pirotehnice. Au fost aplicate amenzi de 3.000 de lei

Articole pirotehnice. FOTO IPJ Constanța

La data de 27 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Subtanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

Activitățile au fost derulate în 4 piețe și la sediile a 11 societăți comerciale din județul Constanța.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea indisponibilizării 115 kilograme de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare fără respectarea normelor legale.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la Legea 126/1995.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din comuna Lumina, s-a constatat că aceasta desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice la o altă adresă decât cea prevăzută în avizul eliberat de de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

La punctul de lucru al societății comerciale în cauză au fost descoperite 65 de kilograme de articole pirotehnice, care au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Ovidiu, s-a constatat că spațiul de lucru nu era autorizat, de Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a desfășura operațiuni cu articole pirotehnice.

La punctul de lucru al societății comerciale în cauză au fost descoperite 45 de kilograme de articole pirotehnice, care au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*