Accidente rutiere, provocate de un șofer băut și de un conducător auto care a virat peste linia dublă continuă

În urma impactului, mașinile au ajuns într-un gard. FOTO IPJ Constanța

În seara de 8 august, două evenimente rutiere grave s-au înregistrat pe raza județului Constanța. Gravitatea este dată nu de pagube, ci de cauzele care au dus la accidente. Unul a fost provocat de un șofer care a virat peste linia dublă continuă, iar cel de-al doilea, de un șofer beat.

Primul accident a avut loc în jurul orei 21.45, la intersecția străzilor Gheorghe Marinescu cu Vârful cu Dor din municipiul Constanța. Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au constatat vinovat este un șofer în vârstă de 45 de ani, care ar fi condus un autoturism pe strada Gheorghe Marinescu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice și nu a acordat prioritate în intersecție, intrând în coliziune cu altă mașină.

Din fericire nu au fost înregistrate victime, dar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia în sânge. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Două ore mai târziu, în jurul orei 23.45, un bărbat de 30 de ani a condus un autoturism în parcarea pieței din Valu lui Traian către DN 3 și, ajungând la intersecție cu acesta, nu a acordat prioritate și a efectuat viraj la dreapta peste marcajul longitudinal continuu, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 28 de ani.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost proiectate pe contrasens, în gardul unui imobil, fără a-l avaria.

Conducătorul auto din prima mașină și o pasageră din cel de-al doilea autoturism, au fost răniți ușor și transportați la spital.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*