Accident feroviar în municipiul Constanța – un vagon cisternă plin cu combustibil a deraiat de pe calea ferată

Vagonul deraiat a distrus terasamentul pe aproximativ 400 de metri. FOTO CTnews.ro

Un vagon plin cu combustibil ce făcea parte dintr-un tren de marfă a deraiat în noaptea de 21 spre 22 septembrie pe raza municipiului Constanța. Din fericire, accidentul feroviar s-a soldat doar cu pagube materiale. 

În jurul orei 1.45 a dimineții de 22 septembrie, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Brătianu, a deraiat un tren.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, la kilometrul 1-150m al liniei CF 818, linia de legătură între stațiile CF Palas și Constanța mărfuri, un vagon aflat în compunerea unui tren de marfă, format din 37 de vagoane cisternă încărcate cu combustibil a deraiat și a parcurs aproximativ 400 de metri, distrugând traversele.

În urma evenimentelor nu au rezultat scurgeri din conținutul vagonului și nici victime.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

De asemenea, au fost sesizați reprezentanții Autorității de Siguranță Feroviară Română, pentru luarea măsurilor în consecință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*