A XV-a ediție a Concursului pentru Elevi și Studenți în Tehnologia Informației – ESTIC, la Universitatea Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează sâmbătă, 28 mai, cea de-a XV-a ediție a Concursului pentru elevi și studenți în tehnologia informației – ESTIC 2022.

Potrivit organizatorul evenimentului, conf. univ. dr. Elena Pelican, concursul este destinat elevilor de liceu și studenților pasionați de domeniul IT și se va desfășura în format clasic, putând participa în online doar concurenții care nu sunt din județul Constanța sau cei care, din motive obiective, nu pot participa fizic. Platformele online disponibile pentru concurs vor fi specificate de către organizatori pentru concurenții care solicită participarea în acest format.

„Concurenții pot participa cu aplicații software originale, care vor fi apreciate din punct de vedere al gradului de dificultate al algoritmilor și tehnologiilor folosite, originalității și actualității soluției oferite, al calității implementării și utilității practice. Discuțiile interactive le vor oferi tuturor participanților ocazia unui schimb de experiență inedit cu profesioniști din domeniul IT”, precizează conf. univ. dr. Elena Pelican.

După finalizarea competiției, cei mai buni participanți vor fi premiați de cadrele didactice ale FMI și companiile IT partenere. Cu această ocazie, companiile din domeniul IT le vor prezenta studenților propriul domeniu de activitate, oferta de job-uri și internship-uri disponibile.

Pentru detalii suplimentare, poate fi accesată pagina https://fmi.univ-ovidius.ro/estic-2022/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*