A început repetiția generală pentru războiul simulat. Exercițiu HISTRIA 15 are loc în opt poligoane diferite din România

Aplicație militară în Portul Constanța. FOTO navy.ro
Aplicație militară în Portul Constanța. FOTO navy.ro

Exercițiul militar HISTRIA 15, cel mai mare de acest fel desfășurat până acum în România a debutat marți, 15 septembrie. Participanții sunt agrenați într-un fel de repetiție generală pentru război care are loc în mai multe poligoane și raioane de pe teritoriul național.

Acțiunea se desfășoară atât pe teren, cât și în fața computerului. Ineditul acestui exercițiu constă și în faptul că el nu e realizat numai de MApN, ci și de alte ministere și instituții ale statului român.

În cele patru zile de manevre unitățile se vor afla pe teren în Delta Dunării, la Arad, Călărași, Portul Constanța, Galați, Brăila, Brașov și Babadag.

Dobrogea este teritoriul cel mai activ. În dreptul localității tulcene Mahmudia va avea loc miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 10.00 o acțiune de neutralizare a unui desant aerian inamic.

A doua zi, portul Constanța se transformă în teatru de război. În Dana Militară are loc, după ora 15.30, acțiunea combinată a forţelor şi mijloacelor MAI-MApN pentru gestionarea unei situaţii de criză şi Acţiunea Forţelor pentru operaţii speciale (FOS) pentru evacuarea unei ambasade ameninţate.

Poligonul Bababdag din județul Tulcea găzduiește pe 17 septembrie începând cu ora 17.30 un exercițiu tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*