Produse accizabile în valoare de două milioane de lei, introduse în țară prin folosirea de acte nereale, depistate în portul Constanța Sud Agigea

Produse accizabile introduse în țară prin folosirea de acte nereale, depistate în portul Constanța Sud Agigea. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China, mii de țigarete electronice, cantitate care nu era menționată în totalitate în documentele de însoțire.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu și au efectuat, în cooperare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, controlul fizic asupra unui container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din România. Astfel, în urma verificărilor amănunțite, s-a constatat că în interior se aflau 60 de colete care aveau, în total, 24.000 de țigări electronice, ce conțin un lichid care are în compoziție nicotină în proporție de cinci la sută (opt ml lichid/țigaretă).

La verificările preliminare s-a constatat că importatorul nu a declarat substanța lichidă aferentă tuturor dispozitivelor electronice, supusă accizării, și nici importul unui număr de 32 de colete din cele 60.

Bunurile, în valoare de peste 2.000.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, întrucât importatorul nu a plătit taxele vamale și accizele corespunzătoare pentru toată cantitatea de marfă, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și folosirea de acte nereale.

Bunuri contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea. FOTO Garda de Coastă

Totodată, în același container, au mai fost descoperite 2.294 de umbrele și paste modelatoare, purtând însemnele unor mărci cunoscute, asupra cărora există suspiciunea de a fi contrafăcute. În cauză au fost extinse cercetările sub aspectul săvârșii unor infracţiuni ce aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*