A început campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani împotriva SARS-CoV-2

A început campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Opt copii aveau programare miercuri, 26 ianuarie, la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța, dar s-au imunizat împotriva SARS-CoV-2 mai mulți, întrucât vaccinarea celor mici se poate face și fără programare.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/doză (10 µg). Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Programarea se poate efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*