A furat prin metoda „cureaua“ numai telefoane iPhone

O metodă de furt din buzunare ce părea uitată a fost „resuscitată“ de un recidivist, care a reușit în câteva zile să facă o pagubă de peste 8.700 lei.

Polițiștii constănțeni au fost sesizați în luna decembrie 2017 de comiterea mai multor fapte de furt, acestea având în comun modul de operare și trăsăturile suspectului. Acesta acționa prin metoda „cureaua“: acosta victimele ca și cum ar fi fost prieteni vechi, iar în timpul discuțiilor le apuca de cureaua de la pantaloni și o zgâlțâia, concomitent sustrăgând și bunurile de valoare. Anchetatorii au stabilit că bărbatul ar fi deposedat trei bărbați și o femeie de mai multe bunuri (trei telefoane mobile, portofel cu acte personale și suma de 1400 de lei), în timp ce persoanele vătămate călătoreau cu mijloace de transport în comun pe raza municipiului Constanța, respectiv se aflau într-un centru comercial – City Park, cauzând un prejudiciu total de 8700 de lei.

Urmare a cercetărilor în aceste cazuri de furt, furt calificat și tâlhărie calificată, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța l-au identificat pe bărbatul suspect, fiind vorba de un recidivist în vârstă de 46 de ani. Polițiștii constănțeni l-au reținut pe bărbat pe o perioadă de 24 de ore, introducându-l în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând a fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*