Magazin de jucării amendat de patru ori în acest week-end de polițiștii constănțeni pentru că nu respecta măsurile sanitare în vigoare

Controale ale polițiștilor constănțeni în centrele comerciale din oraș.

Un magazin de jucării, ce are puncte de desfacere în centre comerciale din Constanța, a fost sancționat de patru ori în ultimele două zile de polițiștii constănțeni pentru că acestea funcționau în zile de week-end, în perioada carantinei. Conform hotărârilor în vigoare, în zilele de sâmbătă și duminică şi de sărbătorile legale, operatorii economici din centrele comerciale tip mall îşi vor suspenda activitatea, cu excepția magazinelor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor și magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Astfel, potrivit polițiștilor constănțeni, prima amendă, de 5.000 de lei, a fost dată în cursul zilei de sâmbătă, iar următoarele trei amenzi, de câte 10.000 de lei fiecare, au fost aplicate duminică, la interval de câteva ore una după alta.

Tot duminică au mai fost sancționate contravențional o librărie și și câteva magazine de haine sau de încălțăminte. În total, în cursul zilei, polițiștii constănțeni au dat amenzi în valoare de 105.000 de lei.

De asemenea, duminică seară, în jurul orei 18.30, polițiști din cadrul Secției 3 au desfășurat o acțiune pe linia respectării Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ocazie cu care au constatat faptul că la o terasă din Piața Ovidiu se servește la mese într-un spațiu închis de tip „iglu”. Administratorul societății comerciale, precum și șapte persoane prezente, au fost sancționați cu amendă în valoare totală 14.750 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Stiri de Ultima Ora - Magazin de jucării amendat de patru ori în acest week-end de polițiștii constănțeni pentru că nu respecta măsurile sanitare în vigoare » Stiri si Oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*