VIDEO Percheziții în Constanța pentru destructurarea unui grup specializat în falsificarea de carduri bancare. Membrii acestuia acționau cu precădere la bancomate aflate pe teritoriul statului Israel

Descinderi într-un dosar de proxenetism. FOTO cu rol ilustrativ

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), au efectuat, miercuri, 16 decembrie, șapte percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța și Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, punere în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Astfel, potrivit DIICOT, pe raza județului Constanța s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat transfrontalier cu ramificații în alte state, în scopul săvârșirii de infracțiuni specifice pe linia compromiterii și fraudării de instrumente de plată electronică/carduri bancare la bancomate aflate pe teritoriul statului Israel, gruparea urmărind astfel obținerea de foloase materiale injuste.

Membrii grupării astfel constituite, au acționat din dispoziția și sub coordonarea unui suspect care, datorită situației financiare, trecutului infracțional și experienței dobândite pe linia fraudării cardurilor bancare, inclusiv pe aspecte de ordin tehnic (acesta având cunoștințe tehnice necesare asamblării componentelor de skimming și operațiunilor de falsificare de carduri – scrierea acestora pe carduri clonă), și-a asumat și impus statutul de lider al grupării.

Din această poziție acesta a inițiat și a racolat membrii grupării, stabilind și finanțând planul infracțional și totodată participând în mod direct în anumite etape infracționale.

Acesta a suportat cheltuielile necesare și ocazionate atât de achiziționarea echipamentelor de skimming, confecționarea acestora cât și de deplasările (biletele de avion) și cazarea membrilor grupării pe teritoriul Israelului, în vederea testării, montării echipamentelor specifice și retragerii frauduloase de numerar din bancomate, urmând astfel să beneficieze de cea mai mare parte a produsului infracțional astfel obținut.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei laptopuri, nouă telefoane mobile, două SSD-uri, șapte memory stick-uri, cinci cartele SIM, șapte carduri bancare, două carduri de memorie, o agendă cu înscrisuri olograf, două mini camere video, două pistoale cu gaz și un act de identitate fals. În urma descinderilor, șapte persoane vor fi aduse, în vederea audierii, la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, acțiunea beneficiind și de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Constănțeni trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru falsificare de carduri bancare – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*