Bărbat cercetat pentru ultraj judiciar. El a amenințat cu acte de violenţă patru judecători pentru ca aceștia să nu amâne cauzele sale și să îi dea hotărâri favorabile

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat este cercetat pentru ultraj judiciar după ce a amenințat cu acte de violență patru judecători pentru ca aceștia să nu amâne cauzele sale.

“La data de 28.12.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de începând cu data de 28.12.2023, până la data de 25.02.2024, inclusiv, a inculpatului D.D.I., cercetat pentru savârşirea infracţiunior de ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (6 acte materiale), şi ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 CP, toate cu aplic. art. 38 alin. 2 CP.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

În perioada 02.09.2023 – 16.10.2023, prin intermediul unor mesaje trimise prin poşta electronică către adresa Curţii de Apel Constanţa, inculpatul D.D.I. a ameninţat cu acte de violenţă patru judecători, membri ai unor completuri de judecată ce aveau spre soluţionare dosare civile privind cereri formulate de inculpat.  

În concret, inculpatul a afirmat că îi va judeca el pe judecători şi pe familiile lor, că nu va avea niciun fel de milă faţă de ei, că pedepsele pe care el le va aplica vor fi deosebit de aspre, că îi va vâna şi îi va face să simtă cel mai cumplit coşmar al lor, punându-le în vedere că o armă de foc se poate procura cu uşurinţă.

S-a reţinut totodată că inculpatul a acţionat în scopul de a-i intimida pe magistraţi şi de a-i constrânge să nu amâne cauzele sale, pentru a pronunţa cu celeritate hotărâri judecătoreşti favorabile lui, în urma cărora el urmărea să obţină suma de 100000 de lei, cu titlul de daune morale, de la patru persoane cu care se afla în litigiu” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*