Reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă neagă existența unui focar de COVID-19 în cadrul instituției

Penitenciarul Porta Albă. FOTO Cătălin Schipor

Reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă neagă existența unui focar de COVID-19 în cadrul instituției, după ce în spațiul public au apărut acuzații în acest sens de la rudele deținuților. Potrivit acestora, niciun deținut nu a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

„La nivelul unității de detenție au fost confirmați pozitiv doi polițiști de penitenciare, la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, fiind dispusă măsura izolării acestora încă din perioada 12 – 19 august. Administrația locului de deținere a informat, conform procedurilor, Direcția de Sănătate Publică Constanța și a demarat procesul de identificare a contacților, aceștia fiind scoși din serviciu și înlocuiți cu personal de rezervă”, a precizat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Andreea Brescan.

Potrivit reprezentanților instituției, pentru prevenirea oricărui risc de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul deținuților s-a instituit măsura izolării pentru monitorizare medicală în cadrul a două secții de deținere.

„Conform procedurilor specifice, în ceea ce privește deținuții aflați în izolare pentru monitorizare medical s-a continuat ancheta epidemiologică, persoanele custodiate fiind monitorizate constant.

Astfel, dat fiind faptul că, până în prezent, nici o persoană privată de libertate nu prezintă simptomatologie specifică virusului SARS-Cov-2, în după-amiaza zilei de 27 august la nivelul unității penitenciare a fost dispusă ridicarea măsurii izolării pentru monitorizare medicală”, a mai spus Andreea Brescan.

Precizările reprezentanților Penitenciarului Poarta Albă au fost făcute după ce rude ale deținuților au acuzat că au fost suspendate toate drepturile persoanelor private de liberate după ce mai multe cadre ar fi fost confirmate pozitiv.

„În Penitenciarul Poarta Albă Constanța s-a instituit carantina medicală în perioada 19 august – 01 septembrie, fiind suspendate toate drepturile persoanelor private de libertate, întrucât mai multe cadre au fost confirmate pozitiv, infectând prin natura profesiei și deținuți. Ce măsuri s-au luat? S-au testat deținuții? Cadrele? (va zic eu-nu!)”, se preciza într-un mesaj al rudelor deținuților.

Totodată, referitor la modalitatea de acordare a drepturilor persoanelor private de libertate, reprezentanții Penitenciarului Poartă Albă au transmis că acestea au fost acordate conform prevederilor legale în vigoare, cu excepția drepturilor la vizită, pachet și convorbiri online, care au fost oprite temporar, pe perioada de referință, acestea urmând a fi replanificate în perioada următoare.

„La nivelul unității penitenciare se menține însă conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spațiilor, triajul epidemiologic al cadrelor și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate”, au mai transmis sursele citate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*