Număr record de cazuri de coronavirus în Constanța, în 24 de ore. 17 cetățeni turci, între cazurile confirmate COVID-19

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Un număr record de cazuri confirmate de coronavirus s-a înregistrat în ultimele 24 de ore în județul Constanța, 82, un sfert dintre acestea fiind consemnate în trei focare. Cel mai mare este înregistrat la un agent economic din Turcia, cu activitate în Portul Constanța.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, din cele 82 de cazuri noi de infecție cu coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore în județul Constanța, 23 au fost înregistrate în trei focare, care evoluează la doi agenți economici și la un centru de servicii comunitare.

„Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă din Turcia, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța: 17 angajați, cetățeni turci, au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetățeni străini, asimptomatici, sunt izolați într-o clădire din Portul Constanța Sud-Agigea, unde vor rămâne pentru următoarele 14 zile și vor fi monitorizați de cadre medicale”, au transmis sursele citate.

De asemenea, alte opt cazuri provin din două focare familiale, iar restul sunt cazuri izolate sau cu transmitere în familie, dar fără focar constituit.

„Cazurile provin de pe tot teritoriul județului și, în proporție mare, este vorba despre pacienți asimptomatici”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

În cazul celor trei focare mari s-a dispus nebulizarea și dezinfecția. Anchetele epidemiologice ale DSP Constanța sunt în derulare, pentru identificarea contacților și emiterea deciziilor care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*