Municipiul Constanța ar putea intra în carantină, de vineri după-amiază, pentru limitarea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2

Carantina rămâne valabilă pentru alte 14 zile

Municipiul Constanța ar putea intra, de vineri după-amiază, în carantină, după ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus înregistrate în ultimele 14 zile a depășit 9 la mia de locuitori.

Reprezentanți ai Prefecturii Constanța au confirmat că Institutul Național de Sănătate Publică a dat aviz favorabil evaluării DSP Constanța, care a recomandat luarea măsurii de carantinare a municipiului Constanța.

Drept urmare, în baza acestui aviz, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru joi, de la ora 15.00. Potrivit unor surse din rândul autorității locale, în CJSU se va vota propunerea de carantinare a municipiului Constanța, cu începere din după-amiază zilei de vineri, 20 noiembrie.

Hotărârea rezultată va fi trimisă la Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru emiterea ordinului de carantinare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*