Bărbat reținut de polițiști după ce a fost prins la volan în stare de ebrietate de două ori în interval de câteva ore

Etilotest - test alcoolemie. FOTO IPJ Constanța

Un prahovean în vârstă de 62 de ani a fost reținut de polițiștii din Hârșova după ce, în interval de numai câteva ore, l-au prins, de două ori la rând, conducând în stare de ebrietate. După prima faptă, oamenii legii îi reținuseră permisul de conducere.

Astfel, polițiștii din Hârșova au identificat, miercuri, în jurul orei 14.30, un bărbat de 62 de ani, din județul Prahova, care a condus un autoturism pe DN 2A, în orașul Hârșova, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, totodată fiindu-i reținut și permisul de conducere.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 17.00, tot polițiștii din Hârșova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că același bărbat a condus autoturismul în cauză pe DN 2A și pe DC 68A, fiind depistat în localitatea Vadu Oii. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus, din nou, la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat Judecătoriei Hârșova cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*