FOTO VIDEO Surprize pentru copii la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Pe lângă Baby Zoo, programul pentru micuții iubitori de animale, copiii pot primi gratuit câte un iepuraș

Programul Baby Zoo de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. FOTO Paul Alexe

Una dintre cele mai frumoase și sincere relații afective este cea dintre copii și animale. Acest lucru a stat la baza demarării programului Baby Zoo, care se desfășoară, pe timpul vacanței de vară a copiilor, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (CMSN).

“Baby Zoo, programul organizat de noi la Microrezervație, se adresează copiilor cu vârste între 5 si 10 ani. Avem multe activități în aer liber, copiii se joacă cu iepurașii, cu căprioarele, îngrijesc micile animale și le dau de mâncare. În timpul acesta vorbim despre modul de viață, despre habitatul normal al animalelor, iar copiii au ocazia să cunoască mediul și lumea animalelor din interior, în contact direct cu tot ceea ce înseamnă natură, viață, plante, animale”.

“Ne preocupă partea de eco-sistem și partea de protecție a mediului, precum și ceea ce trebuie să facem pentru a proteja natura și locul nostru în natură. Totodată, avem și activități în interior, mai ales pentru zilele în care este mult prea cald afară sau dacă plouă. Desenăm, modelăm cu plastilină, organizăm diferite jocuri, totul în legătură directă cu cele văzute în Microrezervație”, a declarat Elena Harbur, psiholog în cadrul CMSN. coordonatoarea programului Baby Zoo.

Activitățile se desfășoară de luni până vineri, între orele 11 și 14, iar accesul se face pe bază de programare și în condițiile impuse de reglementările pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19. Programările pot fi făcute zilnic, la numărul de telefon 0241.481.230.

Programarea este necesară pentru a putea organiza grupele pe criterii de vârstă, pentru că există subiecte diferite de interes pentru copiii de 3-5 ani, față de cei, să spunem, de 10-12 ani”, a mai precizat Elena Harbur.

În această perioadă, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii mai vine cu o mare surpriză pentru micii iubitori de animale, care pot primi spre îngrijire… iepurași de rasă.

“Invităm toți copiii care își doresc iepurași si care sunt responsabili și le pot asigura hrana, iarbă și fân, dar și un spațiu suficient, să vină să le dăm gratuit, câte un iepuraș, la Complexul Muzeal. Iepurașii s-au înmulțit și vrem să le asigurăm cămine primitoare. Toți sunt iepuri de rasă, sunt frumoși, iar copiii au posibilitatea să-și aleagă iepurașul care le place”, a lansat invitația Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Copiii doritori să aibă propriul iepuraș nu s-au lăsat prea mult așteptați, primii beneficiari fiind doi băieți, care au avut ocazia să își aleagă iepurașii mult doriți. Imediat, micuții și-au botezat noile animale de companie, Norocoasa și Greieraș, în timp ce gazda lor primitoare, managerul Adrian Bîlbă, le-a dat primele sfaturi cu privire la modul în care iepurașii trebuie îngrijiți. Peste două săptămâni, copiii vor reveni la Microrezervație, împreună cu Norocoasa și Greieraș, care vor fi… vaccinați, prilej perfect pentru specialiștii CMSN de a le evalua starea de sănătate și modul în care s-au adaptat la condițiile noului cămin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*