Senatorul Vergil Chițac, cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu, pe 16 martie, cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

“Menționăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație.

Senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac, fiul, soția și asistentul acestuia au fost confirmați vineri 13 martie cu coronavirus COVID – 19. Acesta a contactat boala la o reuniune NATO la Bruxelles, fiind informat de organizatori de pe 6 martie că unul dintre participanți a fost depistat pozitiv.

Cu toate acestea, pe 8 martie a mers la o petrecere a femeilor musulmane, iar pe 9 martie a participat la ședința Biroului Politic Național al PNL din 9 martie la care au luat parte aproximativ 100 de liberali.

Mai multe persoane, printre care și soția, fiul și asistentul său personal au fost confirmați pozitiv cu COVID – 19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*