45 jurnaliști din Constanța au semnat o Scrisoare Deschisă către Guvernul României și Prefectura Constanța: “Constănțenii au nevoie de informații corecte, furnizate la timp”

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Scrisoare deschisă

În atenția:
Prim-ministru Ludovic Orban,
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela,
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,
Grupul de Comunicare Strategică,
Prefectul județului Constanța, George Niculescu,

Doamnelor și domnilor,

Criza actuală ne afectează pe toți. O societate informată la timp este una în care oamenii nu se panichează și în care știrile îi ajută să își desfășoare activitatea corect, fără motive de îngrijorare.

Am văzut, în ultimele săptămâni, mai multe încercări de limitare a informațiilor oferite jurnaliștilor. Acest lucru a dus la adâncirea neîncrederii și la apariția unor situații de fake-news generate de persoane rău-voitoare sau pur și simplu neinformate.

Noi, jurnaliștii constănțeni vrem să informăm corect și la timp populația din Dobrogea pentru a preveni panica și pentru a calma spiritele deja agitate din zonă.

Constănțenii au nevoie de informații corecte, furnizate la timp. În ultimele săptămâni, jurnaliștii constănțeni au fost puși în situația de transmite informații incomplete din cauza restricțiilor impuse autorităților locale de a comunica.

Tocmai de aceea, prin această scrisoare deschisă vă solicităm să sprijiniți un tip de comunicare mult mai eficient. Din acest motiv, venim cu următoarele solicitări:

  1. Desemnarea unui birou cu 1 – 2 persoane care au voie să comunice oficial toate informațiile legate de COVID-19. Aceste persoane să fie purtători de cuvânt sau persoane specializate în comunicare care pot să gestioneze rapid și eficient cererile jurnaliștilor.
  2. Informații actualizate zilnic despre cazurile de persoane infectate din Dobrogea, persoanele vindecate, carantinate, izolate și persoane decedate, defalcate pe localități. Considerăm că toți constănțenii au dreptul să știe dacă în localitatea lor sunt sau nu persoane infectate cu noul Coronavirus. NU solicităm numele și datele acestora de indentificare, ci doar vârsta, localitatea și profesia acestora (daca e cazul).
  3. Informații corecte, complete și actualizate la timp despre cazurile de personal medical infectat cu noul Coronavirus.
  4. Informații complete și actualizate de câte ori este nevoie despre persoanele care ajung în Dobrogea pe cale aeriană, navală sau rutieră și care trebuie să rămână în izolare sau carantină.

Semnează această scrisoare deschisă 45 jurnaliști și corespondenți de presă centrală care speră în rezolvarea cât mai rapidă a celor de mai sus:

Adrian Boioglu, Constanța NEWS
Dorian Hapurnea, Constanța INFO
Marius Florian, Tomis News
Sorin Radu, Media TV
Cătălina Buzoianu, corespondent Antena 3
Cristian Ciobănuc, TV Alpha Media
Petruț Iacob, Replica
Virgil Stoian, Replica
Mihaela Giuglea, Focus Press
Tatian Iorga, Ordinea
Mirela Pascal, Replica
Liliana Ioniță, Replica
Alexandra Bulz Panait, Antena 3 Constanța
Lacrămioara Neațu, Lumea Presei
Sorin Hulubei, Replica
Paula Solomon, Dotto TV
Andreea Perhaiță, Cuget Liber
Sorin Danielciuc, Focus Actual
Aura Mierluș, jurnalist
Mihai Răzvan Rotaru, Dezvăluiri
Natalia Vrânceanu, Dotto TV
Alexandra Cucu, Focus Press
Feri Predescu, jurnalist
Cătălin Schipor, Constanța NEWS și Libertatea
Adrian Florea, Constanța NEWS
Coca Frumuzache, Constanța NEWS
Cosmin Văideanu, News.ro
Valentin Coteț, Dunărea TV
Cristina Ionescu, Atac de Constanța
Claudia Pintilie, Ziarul Amprenta
Cristian Hagi, Constanța 100%
Cristian Andrei Leonte, Info Sud-Est
Andreea Pavel, Info Sud-Est
Sînziana Ionescu, Adevărul
Mariana Iancu, Adevărul
Călin Gavrilaș, Adevărul
Alexandra Șteoleacă, Dobrogea TV
Sorin Cealera, Radio România
Loredana Mihai, Focus Press
Mădălina Mihai, Focus Press
Mihaela Tîrpan, Ordinea
Maria Ionescu, Ordinea
Cătălina Smereca, Antena 3
Cristina Iliuță, Radio Constanța
Andreea Filip, corespondent Antena 1

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Scrisoarea jurnaliștilor din Constanța a avut efect. Grupul de Comunicare Strategică furnizează cazurile defalcate pe județe. Iată câți infectați sunt la Constanța | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*