2500 de copii din mai multe orașe au “Întâlnire cu energia”

Metano, mascota lecțiilor despre energie
Metano, mascota lecțiilor despre energie

Tânara generație are șansa să învețe cum să utilizeze rațional sursele de energie. Un program dezvoltat de GDF SUEZ, devenit ENGIE, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naţionale ajunge la 2500 de copii din Bucureşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Făurei, Însurăţei, Tecuci, Adjud şi Focşani.

Copiii de clasa a IV-a vor lua parte la două lecții interactive și la concursul „Câştigă cu Metano”. În acest program sunt înscrise peste 40 de școli. Lecţiile vor fi expuse pe baza unor metode interactive de predare şi vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor. La derularea acţiunii vor contribui şi cadrele didactice din şcolile participante la proiect.

Concursul „Câştigă cu Metano” va avea și o etapă națională. Cele mai bune proiecte din fiecare oraș vor fi premiate la București.

„Întâlnire cu energia”, program devenit deja tradiţional pentru companie, face parte din platforma de responsabilitate socială a ENGIE, Energie pentru fapte bune. Lansat în octombrie 2007, programul s-a derulat până acum în 200 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.000 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 2.500 de ore de voluntariat în această acţiune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*