VIDEO Control la Spitalul Județean Constanța după ce o pacientă a fost filmată în timp ce stătea jos pe podea, acoperită numai cu un cearșaf

Pacienta filmată de holul Spitalului de Urgență Constanța. FOTO Captură Video Ion Duțescu
Pacienta filmată de holul Spitalului de Urgență Constanța. FOTO Captură Video Ion Duțescu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus inițierea unui control administrativ la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, după ce în spațiul public a apărut o filmare, făcută în urmă cu mai multe luni, în care se vede o pacientă în timp ce stătea jos, pe podea, acoperită numai cu un cearșaf.

Potrivit CJ Constanța, imaginile, filmate în urmă cu aproximativ patru luni, au fost înregistrate în Secția Medicala 1, Compartiment Gastroenterologie a Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Astfel de reclamații nu pot fi trecute cu vederea, situația apărută în media în ultimele zile este extrem de gravă și ne obligă să luăm măsuri în consecință. Faptul că încă ne confruntăm cu astfel de situații, în cea mai importantă unitate medicală din județul Constanța, este consecința administrației și a managementului defectuos. Din acest motiv, am solicitat Corpului de Control al CJC să demareze acțiuni de verificare, care să vină în sprijinul celor dispuse de DSP Constanța. Așa cum am mai spus, cetățenii trebuie să își recapete încrederea în instituția medicală, iar noi, ca autorități, suntem obligați să demonstrăm că luăm toate măsurile necesare. Alături de DSP, vom identifica toate problemele semnalate, iar acum aștept de la Consiliul de Administrație și de la echipa managerială, propunerile de măsuri prin care să eliminăm toate aceste neconformități. Nu în ultimul rând, vreau să îi rog pe toți cei care se vor confrunta cu situații neplăcute, în calitate de pacienți sau aparținători, să semnaleze imediat orice neregulă, conducerii spitalului”, a declarat Președintele CJC, Mihai Lupu.

Acțiunea de control a fost demarată ca suport la intervenția Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, în vederea verificării actului medical din cadrul secțiilor SCJU.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*