140 de ani de activitate și tradiție la Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”

Ziua Porților Deschise la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“. FOTO Gheorghe Gabără

Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” sărbătoreşte joi, 1 Noiembrie, 140 de ani de la înfiinţare. Evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie militară şi religoasă, care va avea loc la Monumentul Eroilor din Războiul de Independenţă – platoul din faţa Casei de Cultură, începând cu ora 10.00.

Cu acelaşi prilej, miercuri, 31 octombrie, de la ora 12.00, la sediul unităţii va fi organizată Ziua Porţilor Deschise. Doritorii vor putea vizita o expoziţie de tehnică, armament şi echipamente militare utilizate de militarii brigăzii în desfășurarea misiunilor specifice şi vor putea afla care sunt secretele în această frumoasă meserie.

De asemenea, vor fi prezentate publicului exerciţii Drill Team, reconstituiri istorice, Poligonul de supravieţuire, cât şi Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” filiala Constanţa.

Întreaga manifestare de joi, 1 noiembrie 2018 va fi organizată cu sprijinul militarilor din Forţele Navale, Forţele Aeriene şi a partenerilor americani şi canadieni dislocaţi la Baza militară din Mihail Kogălniceanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*