Bilanțul activităților desfășurate de ISU Constanța în Săptămâna Protecției Civile

Ziua Porților Deschise. FOTO ISU Constanța

În perioada 26 februarie – 4 martie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a desfășurat activități subscrise în calendarul Săptămânii Protecției Civile în România.

Scopul acestor activități a fost, în pricipal, de a dezvolta comportamentul preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență, publicul vizat aparținând tuturor categoriilor de vârstă.

De asemenea, în Săptămâna Protecției Civile, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență, au fost executate 19 activități alături de membrii comunităților locale, dintre care 4 pe linia prevenirii și alte 15 exerciții demonstrative.

Peste 30 elevi și personal didactic din unitățile de învățământ au participat la acțiunile de educație preventivă referitoare la tehnicile de acordare a primului ajutor dar și de educație privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Ziua Porților Deschise, eveniment organizat în perioada 26 februarie – 4 martie la toate subunitățile de intervenție a adunat aproximativ 100 de vizitatori – preșcolari, elevi și adulți – care au dorit să vadă tehnica de intervenție și să afle cât mai multe informații despre meseria de pompier.

Constituirea a patru puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă cu ocazia unor evenimente/întruniri organizate de ISU Dobrogea a vizat creșterea gradului de conștientizare și  familiarizare a participanților privind măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

Exercițiul național de alarmare publică „Miercurea Alarmelor” a avut drept scop antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, verificarea funcţionării sistemului de alarmare şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*