FOTO VIDEO Peste 100 de turiști români, moldoveni și bulgari au fost salvați dintre nămeții din țara vecină de echipele Consiliului Județean Constanța

Operațiune de salvare de la Negru Vodă
Operațiune de salvare de la Negru Vodă

O acțiune de salvare mai puțin obișnuită a avut loc în noaptea de dumincă spre luni. O echipă condusă de însăși conducerea Consiliul Județean Constanța a plecat către punctul vamal Negru Vodă și mai apoi către Bulgaria pentru a debloca mașinile și autocarele prinse între nămeți. În fruntea plutonului au stat președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Palaz.

Intervenția s-a dovedit a fi una dificilă încă dinainte ca drumarii să ajungă la Negru Vodă. Pe traseu ei au întâlnit mai multe zone de șosea impracticabile din cauza sulurilor de zăpadă troienită. Cele 3 camioane dotate cu lamă, o freză, un buldoexcavator și o wollă au tăiat straturile de omăt și au făcut loc mașinilor să treacă.

Odată ajunse în vamă, echipele au găsit o bună parte dintre turiștii blocați. Ei stăteau acolo de vineri, atunci când a început să ningă abundent. Din fericire, oamenii au beneficiat de condiții de cazare, mâncare și apă.

Moldovenii din grup își vor aduce cu siguranță aminte de acest week-end petrecut în vamă pentru că ei au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi la Negru Vodă.

Echipele coordonate de Țuțuianu și Palaz au mers până în Bulgaria. Acolo se aflau și alte mașini care nu au reușit să treacă către România vreme de 3 zile. De menționat este și faptul că autoritățile bulgărești nu au făcut nimic pentru a-i salva pe sinistrați în toată această perioadă.

Acum turiștii vor ajunge la Constanța, acasă, iar cei care locuiesc în alte zone au ocazia să plece mai departe sau să rămână la malul mării până când drumurile vor fi complet deblocate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*