Amenzi de 30.000 de lei, în urma controalelor la microbuzele care circulă pe ruta Constanța-Năvodari

Microbuzele au fost verificate de către echipele mixte de control. FOTO CJ Constanța

Mijloacele de transport în comun de pe ruta Constanța – Năvodari de tip maxi – taxi, dar și de pe raza municipiului Constanța sunt, majoritatea, adevărate sicrie pe roți, în care numărul maxim de pasageri este „cât încape“. Situația este arhicunoscută de toate autoritățile posibile, dar cu toate acestea, nu se face nimic pentru stoparea fenomenului.

Din când în când, se mai face o acțiune de control de câte o instituție abilitată, dar soluții concrete nu se găsesc. Ultima zvâcnire a fost a Consiliului Județean Constanța, al cărui președinte, Marius Horia Țuțuianu, a dispus o verificare, în urma mai multor sesizări primite.

Drept urmare,  joi şi vineri, 4 şi 5 iulie, au avut loc două acţiuni inopinate ale Serviciului Control din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat-Autoritatea Judeţeană de Transport a CJC, cu sprijinul Poliţiei Naţionale, Poliţiei Locale Năvodari şi a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pe ruta Năvodari – Constanţa.

Au fost oprite în trafic microbuzele care efectuează curse regulate pe acest traseu, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate următoarele amenzi:

  • în data de 4 iulie au fost aplicate trei amenzi pentru: persoane în picioare, persoane fără bilet, lipsa asigurare călători, în cuantum de 25.000 lei
  • în data de 5 iulie, trei amenzi pentru: lipsă licenţă traseu în original, lipsă plăcuţă cu dimensiunea microbuzului, în valoare totală de 5.000 de lei.

 

„Le atrag atenţia celor două societăţi care deservesc ruta Năvodari – Constanţa şi retur că astfel de controale vor continua, aşa încât îi sfătuiesc la modul cel mai sincer să-şi respecte angajamentele ce decurg din licenţa de traseu şi caietele de sarcini întocmite la atribuire, iar în acelaşi timp să-i respecte pe călători şi să le ofere condiţii decente de transport! Ne dorim să eliminăm acele imagini cu microbuze rupte, umplute până la refuz, iar dacă pentru îndeplinirea acestui deziderat va trebui să facem controale permanent şi să fie aplicate amenzi zi de zi, atunci aşa vom proceda, până când vom ajunge la un numitor comun cu transportatorii, pe care îi asigur de toată consideraţia mea, dar cu condiţia să respecte ce am spus puţin mai devreme”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*