1.500 lei amendă a primit o constănțeancă de la Poliția Locală pentru că își plimba câinele cane corso fără a respecta legea

Stăpâna câinelui a fost amendată cu 1.500 lei. FOTO DGPL

Un echipaj al Poliției Locale Constanța a găsit în parcul Viitorului-zona CET, un câine de talie mare, rasa Cane Corso,  care nu avea nici lesă și nici botniță, iar stăpâna acestuia se afla în apropiere.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 lei în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinlor periculoși sau agresivi.

Reprezentanții DGPL Constanța aduc la cunoștința opiniei publice că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*