Ziua Ursului Polar, sărbătorită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța

Urși polari. FOTO CMSN
Urși polari. FOTO CMSN

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii sărbătorește începând de astăzi “Ziua Internațională a Ursului Polar”. Microrezervația Constanța nu are un asemenea exemplar, dar asta nu îi împiedică pe specialiștii de acolo să își informeze vizitatorii despre această specie.

“Ursul polar este cel mai tânăr dintre cele opr specii de urs. Descoperirile revente arată că urșii polari au evoluat dintr-un strămăș comun cu al ursului brun în urmă cu sute de mii de ani”, a explicat Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariu, pentru Constanța NEWS.

Ursul polar este o specie aflată în pericol, așa că muzeografii de la CMSN le vorbesc vizitatorilor despre primii urși polari care au fost în captivitate, încă din anii 200 înainte de Cristos.

Cel mai mare pericol pentru această specie o reprezintă schimbările climatice.

“Topirea gheții datorată încplzirii globale duce la modificarea drastică a habitatului acestora. Dacă nu se intervine pentru a reduce schimbările climatice, oamenii de știință spun că am putea pierde urșii polari sălbatici până în anul 2100, iar două treimi dintre exemplare ar putea dispărea până în anul 2050”, a mai spus Angelica Curlișcă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*