Ziua Ursului Polar, sărbătorită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța

Urși polari. FOTO CMSN
Urși polari. FOTO CMSN

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii sărbătorește începând de astăzi “Ziua Internațională a Ursului Polar”. Microrezervația Constanța nu are un asemenea exemplar, dar asta nu îi împiedică pe specialiștii de acolo să își informeze vizitatorii despre această specie.

“Ursul polar este cel mai tânăr dintre cele opr specii de urs. Descoperirile revente arată că urșii polari au evoluat dintr-un strămăș comun cu al ursului brun în urmă cu sute de mii de ani”, a explicat Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariu, pentru Constanța NEWS.

Ursul polar este o specie aflată în pericol, așa că muzeografii de la CMSN le vorbesc vizitatorilor despre primii urși polari care au fost în captivitate, încă din anii 200 înainte de Cristos.

Cel mai mare pericol pentru această specie o reprezintă schimbările climatice.

“Topirea gheții datorată încplzirii globale duce la modificarea drastică a habitatului acestora. Dacă nu se intervine pentru a reduce schimbările climatice, oamenii de știință spun că am putea pierde urșii polari sălbatici până în anul 2100, iar două treimi dintre exemplare ar putea dispărea până în anul 2050”, a mai spus Angelica Curlișcă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*