Ziua Urbanismului a fost sărbătorită în acest an și la Constanța!

Ziua Urbanismului s-a ținut și la Constanța

Contextul litoralului românesc impune un cadru de referință relativ larg, prin juxtapunerea ori suprapunerea de funcții urbane specifice și determinante în evoluția urbanistică a localităților costiere, de la scara teritorială până la cea urbană, aflată în directă relație cu parcursul uman (pietonal).

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Profesională a Urbaniștilor din România în parteneriat cu Universitatea “Ovidius” din Constanța. Evenimentul a reunit numeroși specialiști atât din mediul public, cât și din cel privat, iar agenda Conferinței a inclus o scurtă trecere în revistă a unor proiecte ce vizează buna dezvoltare spațială (geogr. Natașa Tătui-Văidianu, APUR/Ovidius, arh. Bucur Ionică, CENTRAS) și conservarea-valorificarea peisajelor la interfața mare-uscat (geogr. Irina Florea-Saghin, APUR/Ovidius), urmată de o dezbatere de tip panel, tratând de la teme instituționale până la necesitatea contextualizării unor modele aplicabile de guvernanță în contextul legislativ al țării noastre.

Finalul sesiunii a punctat astfel conturarea unor concluzii în vederea preluării acestora și a continuării unui parcurs reflexiv asupra celor discutate, în cadrul Atelierului «OPEN SPACE» ce va avea loc Vineri 10 Noiembrie organizat în intervalul 12:00-15:30 la Universitatea “Ovidius” din Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*