Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului este marcată de DGASPC Constanța – 300 de baloane lansate spre cer

Baloanele albastre vor umple cerul Constanței. FOTO Cătălin Schipor

La nivelul județului Constanța se află în evidențele DGASPC 414 copii cu afecțiuni din spectrul autist, cu certificat de handicap. La Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism – inaugurat în anul 2009 cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța – fac terapie 42 de copii cu vârste de la 3 la 9 ani.

Centrul este deservit de 6 psihologi, 5 psihopedagogi, 3 logopezi. Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapia prin artă, ludoterapie, ergoterapie; există servicii de consiliere de grup pentru părinți.

Pe 2 Aprilie este Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, iar în acest sens, DGASPC Constanța organizează joi, 5 aprilie, de la ora 10.00, manifestările ocazionate de Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului. Evenimentul va avea loc în curtea Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism aparținând DGASPC Constanța, din strada Horia Agarici nr. 5.

Festivitățile vor începe cu o scurtă prezentare a semnificației acestei zile și o prezentare a Centrului de Zi.  Evenimentul va continua cu moment spectaculos de dresaj canin după care, copiii vor avea timp să se joace cu patrupedele.

În jurul orei 10.30 se va pleca în Parcul Tăbăcăriei unde vor fi lansate 300 de baloane albastre – culoarea autismului și se va face și sport.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*